DOCA PAKKENS A.Ş. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi; "Eğitime ve Sanata Destek"

DOCA PAKKENS A.Ş. Kurumu olarak sadece sportif etkinlikler tarafında değiliz. Eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine de destek oluyoruz. Şehit Hakan Ünver MTAL öğretmenleri ve öğrencilerinin projelendirdiği, "Türküler Konuşuyor" başlıklı müzikal tiyatro gösterisine DOCA PAKKENS A.Ş. olarak kurum, ana destekçilerden birisi olarak sponsor olduk.



Pandeminin öğrencilerin üzerinde yarattığı yalnızlığı, mutsuzluğu, karamsarlığı, akran uyumsuzluğu gibi birçok olumsuz duyguyu yok etmek adına türkülerin ortaya çıkış hikayelerini anlatan bir oyun sahneleme kararı alan Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projelerine destek olmamız amacıyla daha önce bizleri kurumumuzda ziyaret etmişlerdi.



Daha sonra biz de hem projenin detaylarını ve sponsorluğumuzun destek kapsamını konuşmak hem de örencilerimizin çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla okulumuzu ziyaret ederek Okul Müdürü Serap Hanım ile proje detaylarını konuşmuş hem de okul kütüphanesinde öğrenciler ile bir araya gelmiştik.




Projenin Amaçları;

Öğrencilerin kültürümüze ait türküleri, halk oyunlarını, müzik enstürümanlarını tanımalarını sağlamak.




Öğrencilerin popüler kültürün sanat anlayışına karşın, kendi sanatımızın da değerlerini tanımalarını sağlamak.




Öğrencilerin geçmişle sağlam bir bağ kurmalarını sağlamak. Kendi ecdadına ait mirası öğrenmek.




Öğrencilerle birlikte sağlık çalışanlarının da oyuncu olduğu bu oyunda öğrencilerimizin kendi sektörünün iyi örneklerini tanımalarını ve rol model almalarını sağlamak.




Farklı alanlardan yapılacak iş birlikleri ile yeni insanlar tanımalarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak.




Öğrencilerin sosyal ve kültürel hayatın aktif birer katılımcısı olmalarını sağlamak.

Öğrencilerde özellikle son dönemde pandeminin yarattığı olumsuz etkiyi (yalnızlaşma, umutsuzluk, karamsarlık, iletişim eksiklikleri, akran uyumsuzluğu vb.) ortadan kaldırmak.

Geçtiğimiz pazar biz de okul müdürü sayın Serap Önal Hanımın davetlisi olarak çalışanlarımızın da katılımlarıyla müzikal tiyatro gösterisini izledik.

Popüler kültürün etkisinde kalan gençlerimize kendi özümüze ait değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak amacıyla gösterime alınan oyunu müthiş bir heyecan ve ilgiyle seyrettik.




Bu vesileyle müthiş emek ve gayretlerinin çabalarını sahnede alan çok değerli gençlerimize ve onları yönlendirip destek olan kıymetli öğretmenlerimize DOCA PAKKENS A.Ş. olarak tekrar teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar