Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması

Doca Pakkens firması olarak sponsorları arasında yer aldığımız Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması projesinin 1.Aşamasının tamamlanmasından sonra 2.Aşamanın ilk oturumu 09.12.2022 tarihinde BUTEKOM'da gerçekleştirildi. UTİB Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in açılış konuşması ardından proje mentoru ve Doca Pakkens A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Demiralay'ın "Kumaş Teknolojileri" sunumu ve ardından Zico Ufuk Batum'un Proje Takımlarının oluşturulmasına yönelik sunumu sonrasında Yeşim Group Firmasına yapılan teknik gezi ile 1.gün etkinlikleri sona erdi.

Athleisure Challenge Aktif Giyim Tsarım Yarışması

Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması, UTİB Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil İhracatçı Birlikleri işbirliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi Koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile 20 Üniversitenin Tekstil Mühendisliği ve Moda Tasarım Bölümünde okuyan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen, multidisipliner çalışma sonucu yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlar ortaya çıkarmalarını ve bu tasarımların ticarileşmesini hedefleyen bir tasarım yarışmasıdır.

Athleisure Challenge Aktif Giyim Tsarım Yarışması


Atletik anlamına gelen ‘‘athletic’’ ve serbest zaman aktivitesi anlamına gelen ‘‘leisure’’ kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘‘Athleisure’’ giyim trendi, ‘‘Stil+Konforu’’ birleştiren multifonksiyonel bir giyim trendi olarak tanımlanabilir.

Doca Pakkens A.Ş.

#athleisure #moda #tasarım #fashion #tekstil #textile #sürdürülebilirlik #sustainability #giyim #design #challenge

Yorumlar

Popüler Yayınlar