Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması Yeşim Group Ziyareti

Doca Pakkens olarak sponsarları arasında bulunduğumuz "Athleisure Challenge Aktif Giyim ve Tasarı Yarışması" Projesinin 1. Aşamasının tamamlanmasından sonra 2. Aşamanın ilk oturumu 09.12.2022 tarihinde BUTEKOM'da gerçekleştirilmişti. Sabah oturumunun ardından proje takımlarında yer alacak öğrenci arkadaşlarımızın tasarım süreçlerinde üretim ile ilgili ürünün geçtiği aşamaları yerinde görmeleri amacıyla Yeşim Group üretim tesislerinde DOCA PAKKENS A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Demiralay tarafından bir teknik gezi düzenlendi. Üretimin tasarımdan başlayarak tüm aşamaları genç arkadaşlarımıza sahada uygulamalar üzerinden aktarıldı.



Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması, UTİB Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil İhracatçı Birlikleri işbirliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi Koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile 20 Üniversitenin Tekstil Mühendisliği ve Moda Tasarım Bölümünde okuyan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen, multidisipliner çalışma sonucu yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlar ortaya çıkarmalarını ve bu tasarımların ticarileşmesini hedefleyen bir tasarım yarışmasıdır.



Atletik anlamına gelen ‘‘athletic’’ ve serbest zaman aktivitesi anlamına gelen ‘‘leisure’’ kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘‘Athleisure’’ giyim trendi, ‘‘Stil+Konforu’’ birleştiren multifonksiyonel bir giyim trendi olarak tanımlanabilir.


Doca Pakkens A.Ş.

#athleisure #moda #tasarım #fashion #tekstil #textile #sürdürülebilirlik #sustainability #giyim #design #challenge

Yorumlar

Popüler Yayınlar